Over mij 2018

Met de ‘speeddate’ voor kandidaten en gemeentes wordt van de kandidaat gevraagd zich kort voor te stellen. Hieronder het stukje wat ik voor 2018 heb geschreven. Binnenkort zal die voor 2019 verschijnen.

20180228_133307-e1519827111656.jpg

Hoi. Ik ben Marten Wybe, 29 jaar en kandidaat. Nu ik mijn studie heb afgerond ben ik op zoek naar een gemeente waar ik mijn roeping als predikant kan uitdragen.

Dat verlangen is alleen maar gegroeid sinds ik in mei 2017 de mogelijkheid heb gekregen te werken in de GKV “De Schuilhof” in Zeewolde. Ik werk daar voor 0.5 FTE als predikant totdat ik een beroep krijg.

Naast het opdoen van bijzondere werkervaring in de praktijk en op beleidsniveau, krijg ik hier ook de kans om met regelmaat te preken voor een gemeente, die ik steeds beter mag leren kennen. Daarnaast daag ik mijzelf uit door contact te zoeken met jongeren tijdens catechisatie en pastoraat.

Deze werkervaring smaakt naar meer. Ik kijk er naar uit om (letterlijk) dichter bij een gemeente te zijn. Aanwezig te zijn in moeilijke tijden, langs te kunnen fietsen om kort iets te vieren. Samen gaan we door het leven met God.

Voor mij is het mooiste van het werk de verhalen. Verhalen waarin mensen vertellen over hun geloof. Elk verhaal is weer anders, maar als het getuigt van geloof, dan gaat mijn hart sneller kloppen.

Op mijn beurt wil ik dan als predikant die verhalen voeden, door het Woord van God de laten klinken op een eigentijdse en persoonlijk betrokken manier. Ik wil mensen ondersteunen door met een luisterend oor, woord en gebed iets van Gods aanwezigheid in hun leven te tonen. Het lijkt mij prachtig om jullie gemeente op zo’n manier te komen ondersteunen.