Over mij 2019

Zijn jullie op zoek naar een kandidaat, maar willen jullie ook ervaring? Dan zoeken jullie mij!
De afgelopen twee jaar heb ik als predikant gewerkt in GKv “De Schuilhof” in Zeewolde. Nu deze tijdelijke aanstelling is afgelopen ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Ik ben Marten Wybe van der Veen (midden), 30 jaar en getrouwd met Merijn Wijma (links). Als predikant wil ik het evangelie vertalen naar nu.
Mijn preken zijn duidelijk en helpen mensen verder. Ik krijg ook vaak terug dat ik rustig ben en de moeilijke onderwerpen niet mijd. Ik zet in mijn preek met humor een spiegel voor, met als doel dat we allemaal blijven groeien in Christus.
Pastoraat is altijd al een passie van mij geweest. Ik ben afgestudeerd in jongerenpastoraat. Het mooie van pastoraat is de ontmoeting. In het gesprek leer je broers en zussen kennen en ontdek je samen het werk van de Heilige Geest in hun leven. Ik neem hierin graag de tijd voor mensen, zodat ze gehoord en gezien worden. Pastoranten ervaren mijn houding als open en waarderend.
Mijn catechisatieles gaat goed als mijn catechisanten praten en zo de stof toepassen in hun eigen leven. Ik wil hun iets van het geloof bijbrengen door het relevant te maken voor hun belevingswereld. Mijn catechisanten geven aan dat ze het prettig vinden dat ze gehoord worden en hun vragen eens beantwoord worden.

In mijn werk ben ik flexibel en werk ik graag samen met anderen. In de kerk ondersteun ik en rust ik toe vanuit mijn kennis. De afgelopen jaren hebben mij geleerd dat het werk in de kerk prachtig is. Het geeft bergen energie om te zien hoe het evangelie in mensen doorwerkt.